איך להבין מה מניע אתכם בעבודה?
עבודה נקראת עבודה מסיבה כלשהי. לא משנה עד כמה אתם נלהבים בתחום מסוים, בהכרח אתם נתקלים בהיבטים בקריירה שלכם שאינכם אוהבים.
עם זאת, הלך הרוח והגישה שאנו נוקטים כשאנחנו ניגשים לכל דבר בחיים הם שמכתיבים את החוויה הכוללת שלנו. אם אני בא לעבודה מרגיש מרוקן ולא רוצה לעשות דבר, אני לא מתכוון באמת להשקיע מאמץ בעבודה שלי. אם אני אמצא מניעים בעבודתי שמזכירים לי למה אני עושה את זה, אני אוכל להצליח הרבה יותר במשימות שלי וכיוצא מכך להיות עובד שמח יותר ופרודוקטיבי יותר!
להלן מספר שאלות שכדאי שתשאלו את עצמכם:
1 - האם אני מאותגר?
יש לנו רמות גבוהות יותר של מוטיבציה כאשר אנו רודפים אחר יעדים המאתגרים את היכולות שלנו. האם המשימות היומיומיות שלך מאתגרות אותך או שהן מרגישות פשוטות וניתנות לחזרה? האם המשימות משתנות כל הזמן או שמא אתה מרגיש שכל יום הוא מעגל שחוזר על עצמו?
2- האם אני מרגיש תחושת סקרנות?
המוטיבציה הפנימית מוגברת כאשר משהו מושך את תשומת ליבנו בעבודה שאנו מבצעים. זה יכול להיות אתגר חדש, החלת המיומנויות הנוכחיות שלך על לקוח חדש או גילוי נתיב פוטנציאלי חדש.
אלא אם כן יש משהו שמניע אתכם קדימה ומפציר בכם ללמוד דברים חדשים או להתאים את את הכישורים שלכם, לא תישאר לכם מוטיבציה לאורך זמן.
3- האם אני שולט באיך שאני מבלה את היום שלי?
יותר מסתם ניהול זמן, אנו מדברים על החופש לבחור כיצד אתם עובדים. האם לוח הזמנים שלכם מוגדר עבורכם או שיש לכם אוטונומיה לעבוד איך שאתם רוצים?
4- האם יש הזדמנויות לשיתוף פעולה ותחרות?
עבודה עם אחרים עוזרת לבנות את המטרה והמשמעות החשובות כל כך למוטיבציה מהותית. האם העבודה שאתם עושים היא חלק ממטרה גדולה יותר? יש לכם הזדמנויות רבות לעבוד עם אחרים ולשוחח בעבודה שלכם?
5- האם אתם מרגישים שאתם מקבלים מספיק הכרה?
התבוננו בסביבת העבודה ותרבות הניהול במקום העבודה שלכם. האם הם מפגינים באופן קבוע הערכה לעבודה הנעשית? האם הכרה ומשוב חיובי הם חלק מסגנון הניהול שלהם?
אנו יצורים חברתיים וחושקים בתשומת לב ושבחים. עם זאת, כאשר אנו בעלי מוטיבציה מהותית לעבוד, ההכרה הופכת לבונוס נוסף, ולא לאירוע המרכזי.
הבעיה שרבים מתמודדים איתה כאשר הם מנסים למצוא מוטיבציה סביבם היא הפעולה האמיתית של היכרות עם המניעים הללו. מודעות היא תמיד הצעד הראשון לשינוי (והיא גם הקשה ביותר).
מהם השלבים להגברת ההנעה בעבודה?
שלב 1. קחו רגע כדי לשקול מדוע אתם במצבכם הנוכחי
כשאנחנו עובדים איפשהו זמן משמעותי, השגרה היומית יכולה להפוך למשהו שאנחנו עושים על טייס אוטומטי. כאשר אנו עובדים במצב זה, אנו מאבדים את עצמנו בדרך.
רק כאשר אנו ניגשים לעבודה עם הלך הרוח של מתן ערך הן למעסיק והן ללקוח, אנו יכולים להשיג תחושת הישג כלשהי ממנה.
שאלו את עצמכם, מדוע יש לי את העבודה הזו?
האם זו עבודה שאני אוהב לעשות? האם זה כרוך בעבודה שאני נלהב ממנה? יש משהו שאני באמת נהנה בתפקיד הזה? אם אתם יכולים להזכיר לעצמכם מדוע קיבלתם את העבודה מלכתחילה, אתם יכולים למצוא את הניצוץ הזה כדי להיות נלהבים שוב מהעבודה שלכם.
אם אתם נמצאים בעבודה אך ורק מסיבות כלכליות, אתם עדיין יכולים למצוא את המוטיבציה שלכם (למרות שזה עשוי להיות קצת יותר קשה).בחלק הבא נרחיב על אלמנט זה.
שלב 2.מפו את עתידכם
במקרים מסוימים, עתידנו מרגש יותר ממצבנו הנוכחי וזה בסדר! החדשות הטובות הן שאנחנו יכולים למנף את עתידנו לטובה על ידי שימוש בו כמוטיבציה לעבוד קשה יותר.
אֵיך?
קחו למשל כל עבודה שתשמש לכם כמנוף בדרך לעבר המטרה הסופית שלכם. אמנם התפקיד הנוכחי שלכם עלול לא להיות סופר מרגש או מלהיב, אך הוא משרת מטרה. בין אם זה יהיה בצורה של העשרת קורות החיים שלכם או לימוד כישורים חדשים- יש מטרה לכל דבר!
בכדי להפיק תועלת מהעבודה שיש לכם ולמצוא בה מוטיבציה, קחו רגע ושיקלו את הנקודות לעיל. לאחר מכן, בנו לכם תוכנית לעתיד.
זיכרו כי המטרות פועלות רק כשהן ספציפיות, מוגדרות למועד מסוים ומחולקות למשימות קטנות יותר הניתנות להשגה.
שלב 3. קחו את הדברים באיטיות וקבעו תזכורות סביבכם כדי לשמור על רמות מוטיבציה גבוהות
כמה מילים אחרונות לסיום....
תמיד ניתן למצוא מוטיבציה בכל מצב. כל מה שצריך זה קצת מאמץ, הכרת תודה מסוימת והיכולת לראות מדוע התפקיד שלכם מוסיף ערך לחיים שלכם ולחייהם של אחרים.
אם התקשתם למצוא את מה שמניע אותכם בעבודה, השתמשו במדריך כדי להבין מדוע אתם נמצאים בעבודה שלכם, לאן אתם רוצים ללכת אחר כך, וכיצד תוכלו למנף מידע זה לטובתכם.